Translate

03 August 2019

Frantic Freaks Productions (gr)

read in English

Street Painting Team συναντά ... τους  Frantic Freaks Productions


ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Είχαμε την χαρά να συναντήσουμε την Στεφανία  Aγκριθαράκη  (Έλφη Ξωτικομπαλίτσα) Διευθύνων σύμβουλο της ομάδας  Frantic Freaks, και να μιλήσουμε για την ομάδα τους. Τα φεστιβάλ την μουσική και την τέχνη...



ॐ Frantic Freaks Productions ॐ

Οι Frantic Freaks δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2012 στο Ρέθυμνο της Κρήτης από μια ομάδα εναλλακτικών καλλιτεχνών, μουσικών, τραγουδιστών, πυροτεχνών, ζωγράφων, χορευτών, εμψυχωτών και ούτω καθεξής αναζητώντας έναν τρόπο να εκφράσουν πραγματικά την τέχνη τους.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Πως χρηματοδοτείται η ομάδα?

Οι  Frantic Freaks Productions χρηματοδοτούνται από εμάς  τους ίδιους, κατά καιρούς έχουν υπάρξει χορηγοί αλλά όχι με χρήματα αλλά με ανταλλαγή  π.χ. Εισιτήρια, φαγητό , μετακινήσεις και τέτοιου είδους  παροχές.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ



Σε ότι αφορά τα σόου που κάνετε σε δημόσιο χώρο πως αντιδρά ο κόσμος?

Πάντα υπάρχει το Ουάου! Ακόμα και να το έχει ξαναδεί ο άλλος δεν το έχει ξαναδεί από εμάς , και αν το έχει ξαναδεί από εμάς  πάντα θα είναι διαφορετικό και αυτό γιατί όταν θα παίξουμε στο δρόμο δεν κάνουμε την χορογραφία  που θα κάνουμε στο θέατρο ή σε κάποια επιχείρηση κάνουμε αυτοσχεδιασμούς.  Έτσι όσο προχωράμε μαθαίνουμε καινούργιες  κινήσεις , καινούργια κόλπα. Οι μόνοι  που ίσως να αντιδράσουν αρνητικά κάποιες φορές είναι  κάποιοι επιχειρηματίες  από καταστήματα, που πιθανόν να είναι και λίγο προκατειλημμένοι  από άλλα σόου, ίσως  όχι τόσο οργανωμένα. Εμείς  φροντίζουμε πάντα τα μέτρα ασφαλείας και να κάνουμε ένα σοβαρό δρώμενο.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ

 Σαν ομάδα έχουμε τα πάντα ότι μπορεί να σκεφτεί κάποιος από θέμα ψυχαγωγίας, έχουμε Παιδικά  προγράμματα, Αnimator, Κινούμενα σχέδια, για ενήλικες , Σόου με φωτιές , Ακροβάτες, Χορό, Ζογκλερικά , Εργαστήρια , Εκπαιδευτικά  προγράμματα, και έχουμε κάνει δουλειές και για ΑΜΕΑ. 

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Σε έχω δει πολλές φορές  στα σόου με τα ξυλοπόδαρα , πως είναι να είσαι εκεί ψηλά και σαν αίσθηση και σε θέμα ασφάλειας?

Δοκίμασα  πρώτη  φορά το 2009, αλλά δεν το συνέχισα , ξανά ανέβηκα με την βοήθεια κάποιου φίλου , στη αρχή με κράταγε και μετά  απλά  περπάτησα.  Απαιτείται σίγουρα  ισορροπία  και να μην έχεις υψοφοβία και αν έχεις να την πολεμήσεις. Έχω πέσει  πολλές φορές , και έχω μάθει  πλέον να πέφτω, στην περίπτωση  που κάποιος  σε σπρώξει ή κάτι πάει στραβά . Αυτό που δεν σώζεται είναι η ολισθηρότητα του εδάφους  εκεί  απλά  πέφτεις σπαγκάτο. Όταν βρίσκεσαι ψηλά εκστασιάζεσαι και η τρέλα δεκαπλασιάζεται, παίρνουν τα μυαλά σου αέρα ...(γέλια)

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Πως μπορεί κάποιος να μάθει κάτι αντίστοιχο και να ενσωματωθεί με την ομάδα?

Εκπαιδευόμαστε για χρόνια για να κάνουμε αυτό που κάνουμε και να εξελισσόμαστε, και τώρα και κάθε μέρα μαθαίνουμε πράγματα, πάμε σε σεμινάρια και διδάσκουμε ο ένας τον άλλον . Στην ομάδα μας  δεν υπάρχει ανταγωνισμός  και κοιτάμε να σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο προς τα πάνω . Για το κάθε τι που κάνουμε  απαιτείται  πολύ  προεργασία. 

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ

 Για να μπει κάποιος στη ομάδα πρέπει να γίνει μια παρέα  πιο πριν , διότι αν δεν μπορείς να τα βρεις  με τον άνθρωπο σαν άνθρωπο , όσο καλός καλλιτέχνης και να είναι , εμάς δεν μας κάνει.  Αυτό που χρειάζεται είναι  να μπορούμε να συνομιλήσουμε και να αλληλοτανοηθούμε . Δεν μας κάνουν  οι ντίβες , θα πρέπει να ταιριάξουμε . Μπορείς να μάθεις  κάτι τον άλλο από την αρχή και να γίνουμε  παρέα. Στην αρχή ακόμα και τον  πρώτο εξοπλισμό που χρησιμοποιεί κάποιος , είναι δικά μας. Πρέπει να δοκιμάσει , δεν είναι όλα για όλους.  Ότι τελικά του κάνει και θέλει να συνεχίσει τότε το αγοράζει και είναι δικό του. Από την άλλη όλα τα παιχνίδια  που χρησιμοποιούμε έχουν και φθορές, οπότε στην πορεία όταν κάποιος ενσωματωθεί με την ομάδα κάνουμε τις κατάλληλες συμφωνίες και συνεργασίες.


ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Υπάρχει ιδεολογικό backround?

Αγάπη για την τέχνη και όχι αισχροκέρδεια ...Ο λόγος  που κάναμε δική μας ομάδα και έκανα έναρξη ώστε να γίνουμε νόμιμη Εταιρία και να μπορέσω να καλύψω   τους υπόλοιπους  ήταν αυτός. Διάφορες  εταιρίες – ομάδες - διοργανωτές  μας έκλειναν για δουλειές σε πάρα  πολύ υψηλές  τιμές, δίνοντάς  μας  πάρα  πολύ λίγα . Έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας . Έχω δουλέψει σε  πολλές  οργανώσεις  και είχα την άνεση της επικοινωνίας , έτσι ανέλαβα αυτό το κομμάτι.

Tina Gourzi.- Aerial 

Οι Frantic Freaks Productions είναι συνδεδεμένοι μόνο με την Trance  σκηνή?

Από κει  ξεκινήσαμε όταν ήμασταν νέοι , και εκεί  μας δόθηκε το πρώτο βάθρο. Συγκεκριμένα το Free Earth Festival, το οποίο είναι κορυφαίο μας  εμπιστεύτηκε το chill out stage  και μας έδωσε βήμα το 2014 όπου είχαμε ξεκινήσει ως Ντεκόρ  γκρουπ και  Ζογκλέρ, καταλήξαμε να τα κάνουμε όλα , και στο τέλος  γίναμε οι ίδιοι διοργανωτές  εκδηλώσεων. 









Έχουμε φέρει  τους ONE DROP οι οποίοι είναι Reggae , έχουμε κάνει Κρητικές  βραδιές, το Peace Love Music Fest  το οποίο ήταν Πολυμουσικό με τον λυράρη Γιάννη Καπετανάκη  τους Tropical storm ,και τους  Long strange dreams και  ήταν αφιερωμένο σε άτομα με ειδικές ανάγκες  (EEEK Rethymno)  και άλλα.
Δεν στοχεύουμε μόνο στην Trance, τυχαίνει όμως να έχουμε μια τεράστια επιτυχία και εμπειρία σε αυτό τον κλάδο.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


 Πες μας για το καθιερωμένο πλέον Summer Gathering  που διοργανώνετε στην Κρήτη .

Το Summer Gathering , το οποίο γίνεται κάθε χρόνο , ξεκίνησε  πριν χρόνια στης  19 Μαΐου σαν  γενέθλιο πάρτι, καθώς  ήταν τα γενέθλιά μου και  πολλών φίλων της psycedelic  σκηνής ,έτσι καθιερώσαμε σαν παρέα  αρχικά ένα  πριβέ πάρτι. Με τα χρόνια  πήρε την έκταση  που πήρε και έτσι αποφασίσαμε να φέρουμε και μεγαλύτερα  ονόματα της  Trance σκηνής και να γίνεται  πιο ανοιχτό και για το κοινό. Πλέον το Summer Gathering είναι θεσμός  και  φέτος  για δεύτερη χρονιά έγινε κάπως καθυστερημένα.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ Summer Gathering

 Είναι απλό να σας  παραχωρήσουν οι δημόσιοι φορείς  άδειες  για τις διοργανώσεις?

Είναι αρκετά δύσκολο και  ιδίως στην αρχή , μέχρι να  αποδείξουμε  την αξία μας . Έχω συνεργαστεί  με  πολλούς δημόσιους  φορείς , σαν άτομο προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν ότι ότι κάνουμε δεν είναι κάτι επιπόλαιο .Πολλοί  από αυτούς  γνωρίζουν πλέον ότι είμαστε οργανωμένη ομάδα  σε όλα τα επίπεδα , ασφάλεια, καθαριότητα, ηχορύπανση κ.τ.λ. Οπότε πάντα θα καταφέρουμε κάτι να κάνουμε και να βρίσκουμε λύσεις.

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


 Μελλοντικά σχέδια?

Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές  για το επόμενο Summer Gathering  το οποίο θα γίνει Φεστιβάλ . Είμαστε μακριά για την ακριβή ημερομηνία  αλλά  περίπου την ίδια εποχή μέσα στο καλοκαίρι. Θέλω να γίνει σε παραλία στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο, θέλουμε να γίνει  πλέον Φεστιβάλ όπως αξίζει στην Κρήτη , κάτι Πολυμουσικό και όχι μόνο Ηλεκτρονική μουσική .

ॐ Frantic Freaks Productions ॐ


Υπάρχουν  πολλά  μελλοντικά σχέδια επαγγελματικά  , δεν μπορώ να  πω  πολλά  ακόμα . Προς το παρόν όλα δημοσιεύονται  στην σελίδα μας στο Facebook- Frantic Freaks Productions, έχουμε κάνει αρκετή δουλειά δουλεύοντας  το νέο μας site, το οποίο ελπίζω να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Υπάρχει επίσης και μια δεύτερη σελίδα  Flow Art illusions .
Οι Flow Art illusions είναι μια μεγάλη  παραγωγή και συμπεριλαμβάνει τους  Frantic Freaks μαζί με Loukos Events, Μάγο Μουσουράκη , Aerial Athens και Burn the floor  από Λάρισα .




Στεφανία  - Managing director
Λεωνίδας Assistant Managing director
Αντώνης – Τεχνικός σκηνής 
Θανάσης  – Ηχολήπτης φροντιστής
Κατερίνα – Ζογκλέρ
Άννα – support , ζογκλερ
Γιώργος  - Ζογκλέρ
Νίκος Χατζηνικολάου  - support
Νίκος  ΖούμαςΗλεκτρολόγος , support
Τίνα - Εναέρια
Δανάη - Εναέρια

Έκτακτες συμμετοχές :
Λίδα, Δόξα, Φούκι, Circus athens ,Μαριλένα, Άλεξ, Ριμη

Παρόμοιο άρθρο: Fire performer- Λίδα Σίσκου


No comments:

Post a Comment