Translate

19 June 2019

MATALA STREET PAINTING 2019

Πρόσωπα και χρώματα !! Μάταλα Street Painting 2019




H Street Painting Team ήταν στο φετινό Matala Street Painting.

Για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συμμετέχει στη φετινή γιορτή των χρωμάτων όχι σαν Διοργάνωση αλλά είχαμε την χαρά να το ζήσουμε από μέσα σαν θεατές και συμμετέχοντες. Με αφορμή αυτό, είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να ζωγραφίσουμε αλλά και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν φέτος αλλά και προηγούμενες χρονιές στην διοργάνωση να ζωγραφίζουν την άσφαλτο , είτε επαγγελματίες είτε χομπίστες , παιδιά και ενήλικες....




Γιάννης Ανδριανός
ζωγράφος: Γιώργος Σαριδάκης
Ο Γιώργος Σαριδάκης από το Πετροκεφάλι είναι ο υπεύθυνος για αυτή την υπέροχη ζωγραφιά. Έχει συμμετάσχει σχεδόν όλες τις χρονιές στο Μάταλα street painting και τον επιλέγουν (κι όχι άδικα) στο ίδιο σημείο να ζωγραφίσει κάθε χρονιά. Φέτος ζωγράφισε στην μνήμη του ψαρά Γιάννη Ανδριανάκη , οποίος απεβίωσε πρόσφατα και ήταν μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των Ματάλων.

Μαρίνα και ο Κώστας από τις Μοίρες
Η Μαρίνα και ο Κώστας από τις Μοίρες, συμμετείχαν πρώτη φορά στο Μάταλα street painting και τους άρεσε πολύ η εμπειρία. Επέλεξαν να ζωγραφίσουν μία όμορφη ονειροπαγίδα.



ΑΤΕΛΙΕ
Η Λίντα Κράστ κατάγεται από Ιταλία και Δανία. Είναι εικαστικός και η αιτία που υπάρχει το project που ονομάζουμε Μάταλα street painting. Είναι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια , η τρελή της ιδέα να γεμίσουμε τα Μάταλα χρώματα είναι πια θεσμός και όχι τρέλα. Από την θέση του ζωγράφου αυτή τη φορά  μαζί με τους μαθητές της από Ατελιέ δημιούργησαν μια διαδραστική ζωγραφιά 3d.



Viva La Mouf
 Η Σοφία κατάγεται από το Βερολίνο και είναι καλλιτέχνης. Αν και είναι η τέταρτη χρονιά που βρίσκεται στα Μάταλα , είναι η πρώτη φορά που συμμετείχε στο Μάταλα street painting. Ζωγράφισε τα κύματα με την λεζάντα , ¨Σώστε τον Ωκεανό¨. 




Χοσεφίνα
Η Χοσεφίνα κατάγεται από την Χιλή , είναι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει για πρώτη φορά στο δρώμενο. Η Χοσεφίνα με την ζωγραφιά της  μας έφερε μια έθνικ νότα από την χώρα της.



 Αμαλία 
Η Αμαλία είναι από την Αθήνα και συμμετέχει στο Μάταλα street painting εδώ και 7 χρόνια. Φέτος η ζωγραφιά της απεικονίζει μια παραδοσιακή Μεξικάνικη νεκροκεφαλή πλαισιωμένη με λουλουδάκια και πεταλουδίτσες όπως η ίδια μας δήλωσε !😁




Μάικα 
H Μάικα είναι από την Γερμανία , συμμετέχει  για πρώτη φορά στο Μάταλα street painting , και διασκεδάζει ζωγραφίζοντας τον αγαπημένο της χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων Μπάρτ Σίμσον.



 
Μπάρτ είναι από την Γερμανία και είναι η δεύτερη φορά που ζωγραφίζει στα Μάταλα μαζί με την κόρη του Νεφέλη.



Yvon
Η Ιβον είναι καλλιτέχνης και συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Μάταλα street painting με την πολύχρωμη έθνικ ζωγραφιά της , στην πλατεία.




Μάρτα 
Η Μάρτα κατάγεται από τον Παναμά και είναι καλλιτέχνης , έχει ήδη συμμετάσχει στο δρώμενο τρείς φορές .Με την χίπι κατσίκα της όπως η ίδια ανέφερε θέλει να διαμαρτυρηθεί κατά αυτών που έχουν σατανικές σκέψεις όταν βλέπουν κατσίκες με κέρατα .!



Η ζωγραφιά της Σοφίας, Κατερίνας και Ιωάννας,  έρχεται να μας θυμίσει πόσο ουσιαστική  είναι η ύπαρξη της Μέλισσας και έχει οικολογικό χαρακτήρα.



Dakarete adventure team
Με την πολύχρωμη ζωγραφιά τους η Dakarete adventure team
από το Ηράκλειο. Ο Λευτέρης μέλος της Dakarete είχε την ευγενή καλοσύνη να μας συστήσει  την ομάδα πιο συγκεκριμένα:
“Ντακάρετε” στην Κρητική διάλεκτο σημαίνει “Ξεκινήστε”. 
Η ιδέα του “Dakarete Adventure Team“ δημιουργήθηκε από μοτοσυκλετιστές, φυσιολάτρες που τους αρέσει η μουσική και το καλό φαγητό (!), με σκοπό να παροτρύνει να Dakarουμε βόλτες στη φύση και όχι μόνο, να γευτούμε και να γνωρίσουμε τον τόπο μας μέσα από θεματικές βόλτες και συναντήσεις. Επίσης δείχνουμε τις ομορφιές “μας” σε φίλους που φιλοξενούμε και δημιουργούμε καινούργιες φιλίες. Δεν υποκαθιστούμε καμία λέσχη, δεν φέρουμε την “ταμπέλα“ κανενός club και ούτε παίρνουμε χρήματα για ότι κάνουμε. Dakarete λοιπόν να συνοδηγήσουμε σε ένα ταξίδι στον κόσμο την μοτοσυκλέτας και της φύσης.


Η παρέα από τις Μοίρες που συμμετέχει για τέταρτη φορά, επέλεξε να ζωγραφίσει προσωπικότητες από την αγαπημένη τους σειρά.




Βαγγέλης ετών 7
Αυτή η χαριτωμένη ζωγραφιά είναι του Βαγγέλη από της Μοίρες και είναι 7 χρονών. Όπως ο ίδιος μας δήλωσε ζωγραφίζει από μικρός💚






Η Ιωάννα η Γιαννούλα η Βίκυ και η Εύα είναι από τις Μοίρες και Πιτσίδια, ζωγράφισαν όλες μαζί τον Γαλαξία με κέντρο τον Ήλιο.





Η Έφη η Μαρία και ο Αυγουστίνος είναι από το Ρέθυμνο, είναι φίλοι και συνεργάστηκαν να ζωγραφίσουν για πρώτη φορά τον Μπομπ Μάρλευ.



BATALA CRETE
Η Τζέμα από τους BATALA CRETE μαζί με την ομάδα της και με φόντο τα μουσικά τους όργανα, ζωγράφισαν μια ΜΑΝΤΑΛΑ με ένα τύμπανο στο κέντρο της. Είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχουν σαν ομάδα.


            ¨Να εμπιστεύεσαι το φως μέσα σου¨.
Ο Γιώργος η Στέλλα η Ελευθερία η Σόνια και η Δήμητρα, ήρθαν από το Ηράκλειο να μας ζωγραφίσουν και να αφήσουν το μήνυμα, ¨Να εμπιστεύεσαι το φως μέσα σου¨.






Η παρέα από τις Μοίρες ζωγράφισε σε στυλ Γκράφιτι το όνομα της αγαπημένης τους καφετέριας όπου συχνάζουν.







Η Βασιλική και η Αλεξάνδρα είναι από την Αθήνα και σπουδάζουν στο Ρέθυμνο. Ήρθαν για πρώτη φορά στο Μάταλα street painting να ζωγραφίσουν έναν εγκέφαλο με λουλούδια.








Ο Τάσος με την παρέα του από το Καλλιτεχνικό σχολείο Ηράκλειου, ζωγράφισαν σε συνεργασία το κύμα του Κακουσάου (Ιαπωνικό σύμβολο). Η ίδια παρέα πέρυσι ζωγράφισε την "Έναστρη νύχτα" του Βαν Γκόχ.








Η παρέα των κοριτσιών που ήρθε από το Τυμπάκι είναι φίλες από το σχολείο και ζωγράφισαν στα Μάταλα με ένα μήνυμα κατά της ομοφοβίας.







Ο Τσάρλυ από την Γερμανία για πρώτη φορά στα Μάταλα ζωγραφίζει με οικολογική συνείδηση , και μας θυμίζει ότι το μόνο πράγμα που πρέπει να αφήνουμε στην παραλία είναι τα ίχνη από τις πατούσες μας.







Η Δασκαλάκη Μαρία και η Σταματάκη Κατερίνα είναι από το Τυμπάκι και από τα Μάταλα. Είναι η τέταρτη χρονιά που συμμετείχαν το Μάταλα street painting. Ζωγράφισαν τα μπαλόνια τους που μπορούν να σε πετάξουν ψηλά εάν ξαπλώσεις να τα πιάσεις.







Ο Μάνφρεντ με την Σαμπίνα είναι από τη Γερμανία και συμμετέχουν στο Μάταλα street painting  για πάνω από τέσσερα χρόνια κι αγαπούν πολύ το δρώμενο. Ζωγράφισαν το λουλούδι του Φεστιβάλ των Ματάλων.




  
Ο Τζουλιάν από τη Γερμανία ζωγραφίζει γι τρίτη φορά , και έφτιαξε με την βοήθεια των φίλων  του ένα ψυχεδελικό μάτι.






Και για το τέλος αφήσαμε την αρχή του χωριού,καθώς μετά την ημέρα του Matala street painting συναντήσαμε  την Εικαστικό αναπληρώτρια από την Κέρκυρα Θεοδώρα Λευκιμιάδη , η οποία επέλεξε να ζωγραφίσει εθελοντικά γύρω από το σκαλιστό δέντρο, στην είσοδο των Ματάλων. 









No comments:

Post a Comment